Zdravstveno vzgojne delavnice za odrasle

Trajanje: enkratno srečanje

Na delavnici boste pridobili paleto informacij o zdravem načinu življenja, ki pripomore pri ohranjanju in krepitvi zdravja ter obvladovanju že nastalih kroničnih bolezni.

Trajanje: daljša delavnica

Predstavili vam bomo zdravo prehrano, njen vpliv na zdravje in priporočila, kako jo postopno uvajati v svoj vsakdan. Nudili vam bomo strokovno podporo pri spreminjanju nezdravih prehranjevalnih navad.

Trajanje: daljša delavnica

Stres je prisoten v vsakodnevnem življenju, zato se boste naučili prepoznati osnovne značilnosti doživljanja stresa, vzroke zanj ter načine njegovega obvladovanja. Pridobili boste znanja in veščine, s katerimi lahko izboljšate svoje počutje.

Trajanje: enkratno srečanje

Pridobili boste informacije o zvišanem krvnem tlaku, zvišanih maščobah v krvi, zvišanem krvnem sladkorju. Izvedeli boste, kako omenjeni dejavniki tveganja vplivajo na nastanek kroničnih bolezni in kakšna je njihova povezanost z življenjskim slogom.

Trajanje: daljša delavnica

Ker povišana telesna teža ogroža vaše zdravje, se udeležite programa zdravega hujšanja. S skupinami močmi bomo postavili individualne cilje in jih tekom delavnice poskusili tudi doseči.

Prenehajte z dietami in stradanjem ter težo izgubite s spremembo življenjskega sloga. Za vedno.

Trajanje: daljša delavnica

Spoznali boste osnovne značilnosti tesnobe in najpogostejše vzroke zanjo. Pridobili boste znanja in veščine, s katerimi si lahko pomagate pri izboljšanju svojega počutja.

Trajanje: enkratno srečanje

Na delavnici se boste preizkusili v hoji na 2 km. Na podlagi vaših rezultatov in zdravstvenega stanja, se boste lahko posvetovali s strokovnjaki o ustrezni, vam prilagojeni telesni dejavnosti.

Trajanje: daljša delavnica

Pridobili boste oceno lastne telesne pripravljenost. Glede na svoje zdravstvene in telesne zmožnosti se boste s fizioterapevtom naučili izvajanja vaj in jih uvedli v svoj vsakdan.

Trajanje: daljša delavnica

Pridobili boste znanje in veščine, s katerimi si lahko v težkih trenutkih pomagati sami. Tudi z ostalimi udeleženci v skupini si boste lahko izmenjali izkušnje in si nudili podporo.

Trajanje: enkratno srečanje

Spoznali boste osnovne značilnosti sproščanja in njegov vpliv na vaše zdravje. Preizkusili boste tri tehnike sporočanja, in sicer dihalne vaje, postopno mišično relaksacijo in vizualizacijo.

Trajanje: daljša delavnica

Bi radi prenehali kaditi? Ste že večkrat poskušali, pa vam to ni uspelo? Vključite se v program opuščanja kajenja! V skupini vam bo lažje. Deležni boste pomoči in podpore.

Če vam skupinska delavnica ne ustreza, vam nudimo tudi možnost osebnega svetovanja.