11. september – Svetovni dan prve pomoči

Svetovni dan prve pomoči so prvič praznovali leta 2000, ko je 16 evropskih nacionalnih organizacij Rdečega križa dalo pobudo za tovrstno obeleženje. Ideja se je kmalu uveljavila v mednarodnem merilu, saj je leta 2003 kar 115 nacionalnih organizacij Rdečega križa po vsem svetu obeležilo svetovni dan prve pomoči. Širitev znanja, predvsem pa praktičnih veščin, kaže na ogromen pomen prve pomoči.

Znanje, ki ga imamo, nam pogosto uide iz spomina, predvsem pa v stresnih dogodkih ne znamo pravilno reagirati in se pomoči raje izognemo. Ker takim primerom želimo narediti konec, se z delavnicami prve pomoči redno vključujemo v med najmlajše ter med zaposlene v nekaterih organizacijah. Ključno je obnavljanje in nadgrajevanje pridobljenega znanja, predvsem pa praktičnega dela. Kdor ne proba, ne zna.

V ta namen smo v sredo, 11. 9. 2019, dopoldne v Mercatorju Bohinjska Bistrica ozaveščali mimoidoče o pomenu nudenja prve pomoči, jih poučili o temeljnih postopkih oživljanja ter jih spodbujali k uporabi AED – defibrilatorja.

Prihajajoče

Ni prihajajočih dogodkov

Povezane objave